Torstaina oli koulun ulkoilupäivä, vaihtoehtoina laskettelua, ratsastusta, kävelyä... ja hiihtoa. Ensimmäisenä tuli mieleen vaihtoehdoista, että saakohan Rehjan ladulla hiihtää koiran kanssa?

Torstaina tungettiin sitten kumminkin yhdeksäksi Rehjan lähtöparkkikselle ja sukset jalkaan - ja menoksi! Jäi meidän seuralaiset ´hieman´ jälkeen, kun Sani-tytsy lähti pistelemää tassua toisen eteen... Kierrettiin saari ja jäätiin nuotiolle evästämäänkin, Sanikin sai osansa makkarasta (yli puolet!).

Oli ihana sää, hyvät ladut ja mukavaa seuraa, kiitos Millalle & Saralle hiihtelyseurasta, ei teidän vauhdissa olisi pysynytkään, jos ei olisi Sania vetämässä ollut ;) Kuviakin tuli otettua, mutta lisäilen sitten jälkikäteen.

Perjantaina pientä treeniä, lähinnä noutoa ja hyppyä, niin meillä on nyt se oma hyppyestekin. Kuvia luvassa myös tästä hieman myöhemmin. Hypyt sujui hyvin, mutta samaa ei voi sanoa noudoista. Se kapula tipahtaa heti suusta, eli ei aikomustakaan mitään rauhallista luovutusta. Tosin eipä tällä ole mitään kiirettäkään koko liikkeellä.

Lauantaina kävin viemässä s-marketilla kirjeen postiin ja samalla tuli tehtyä pientä BH-koe treeniä. Jätin Sanin maahan, menin kulman taakse ja tulin sitten takaisin. Häiriönä kultainen noutaja joka käveli ohi ja joku v***n nuorisoreuhka, joka luulee, että koirat on jotain yhteiskunnan yhteistä omaisuutta ja niitä saa vapaasti kiusata ja pelotella. Sani oli noussut istumaan, ja ei voi Sania syyttää. Ei kai siihen nyt kukaan jäisi maahan makaamaan, jos vieressä mölistään ja pelotellaan! Raivosta puhisten kilahduksia näille mukaville ihmisille ja lähdin marssimaan kotia kohti. Jäin sähkölaitoksen parkkikselle treenaamaan ja viereen ajoi auto, joka kysyi tietä hotelli Karolineborgiin. Eli tälläinen kaupunkiosuus tällä kertaa.

Tänään sunnuntaina käväistiin hiihtämässä Paltaniemeltä lähtien. Kävimme Hevossaaren kautta Mulkkusaarilla (fiksu nimi), joilla voisi mieluusti vierailla kesäisin, kauniita kallioita ja vanhaa petäjikköä. Matkaa kertyi lähemmän 17 km. Tyttö jaksoi hyvin ja vastatuuleen hiihdettäessä neidistä olikin suuri apu.

Ollaan kiinnostuttu tosissaan BH-kokeesta, liikkeestä istumista ja paikallaoloa pitää vielä treeniä, mutta muuten voitaisiin uskaltautuakiin, sitten joskus. Mölli BHoilemaan päästäänkin jo toukokuussa, Kainuun Palveluskoirayhdistys järjestää tälläisen harjoituskokeen (lisätietoa KKPY:n sivuilta).

1237728702_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuva Sanista Paltaniemellä tammikuussa.