Lähdettiin yhdeksän maissa ajelemaan kohti Sotkamoa ja tarkemmin Sapso-järven lähellä sijaitsevaa metsästysseuran majaa. Tarkoituksena siis ottaa Sanilla (miksei Jasullakin?) tokoa häiriön alaisena, samalla kun lauman vanhemmat jäsenet kävivät hiihtämässä ja ampuilemassa (kyseessä siis hirvenhiihto-kisat).

Sansku oli kyllä upea, teki keskittyneesti töitä, eikä höseltänyt (kuten normaalisti ;D), niin aluksi siis. Tässä pieni treenin summaus:

  • seuraaminen: Vain lyhyitä pätkiä, tosi upeassa kontaktissa. Käy melkein BH-koe harjoittelusta, kun piti ihmisiä kiertää ja kaarella :)
  • luoksetulo: Tuntuu, että se vain aina parantuu. Mutta tiedän, että avossa alkaa tulla ongelmia, en usko että pysähtyy seisomaan käskystä. Mitä sitä turhia pysähtelemään, äkkiä vaan sivulle nakkia kerjäämään. Nii-iin voisi alkaa ottaa pysähdyksellä (tosin järkeä puhua AVOn liikkeistä, kun ei olla alossakaan vielä kisattu, mutta ei hyvä pohjatyö olisi ollenkaan pahasta)
  • kaukkarit: Tässä kohti patukalla riehumista, yritin nostaa virettä ja kyllähän se nousi, vähän liikaakin. Koira suorastaan pimahti. Rauhoittelin, posken silitykset yms. Jätin maahan, kävelin n. 3 m ja sieltä sitten käskyjen huuteluja ja käsimerkkien heiluttelua. Ei noussut istumaan kuin vasta toisella käskyllä, hermostui ja bäy bäy, maahan eka käskyllä ja bäy, istumaan ekalla bäy ja koiran viereen ja puuhun kiinni hetkeksi rauhoittumaan
  • Koiran järkiinnyttyä...  Noutoa, jossa takapakkia. Just kun koira on muka tajunnu, mistä kohti kapulasta otetaan kiinni, niin rupeaa tuomaan toisesta sivusta roikottaen. No sitten kapulan pitoharjoituksia (eli koiralle kapula suuhun ja pitää sitä, tai pitäisi pitää heiluttelematta irti-käskyyn asti), piti hyvin, mutta jotain ihme heiluttelua päällä, yrittää tarjoilla sitä, että etkä jo ottaisi. Sitten vielä kaksi yritystä noutoa niin, että kapula maassa ja antaisi käteen niin roikottaa edelleen toisesta päästä (?). Naksuttelu on kyllä ihmeesti auttanut kapulan kanssa, mainio keksintö...
  • Ja sokerina pohjalle, luoksepäästävyys, jossa meidän tuomari kyllä lähinnä yritti häiritä koiran sivulla pysymistä, mutta kyllä siitäkin tiukalla komennuksella selvittiin :)

Kannattaa olla metallialan ihmisiä tuttuina, meillä tilauksena tulossa oma hyppyeste ja metallikapula (tosin metallikapulan ulkomuodosta ei kyllä vielä tiedetä, meinaan oli niin järkevä ja seikkaperäinen selostus kapulan tekijälle ;D).

Meidän juuttikankainen motivointipatukka kohtasi loppunsa, kun Jasu iski purukalustonsa siihen ja irtikäskyä ei ole koira varmaan koskaan kuullutkaan ;)