Jeps, tänään korkattiin sitten viralliset tokokisat. Että ihminen osaakin jännittää niin paljon etukäteen. Yritin olla tartuttamatta jännitystä (=epävarmuutta) koiraan, mutta taisipa tuo aavistella, että nyt ei ole muija kyllä ihan selvillä vesillä...

Kisat järjestettiin Siilinjärven Osuuspankin parkkihallissa. Siellä olemme käyneetkin treenaamassa helmikuussa, joten periaatteessa ihan tuttu paikka. Huomasi kumminkin, että vähän hulmua kyllä jänskätti, liekkö johtunut vasta olleista juoksuista vai muuten vaan.

Arvoisana tuomarinamme toimi Marko Puranen. Isosta koiramäärästä (15 koirakkoa) johtuen luoksepäästävyys ja paikalla olo suoritettiin kolmessa ryhmässä. Näistä me kuuluimme tähän viimeisimpään.

Luoksepäästävyydestä 10 pistettä, nousi kyllä seisomaan, mutta otti ihan rauhallisesti.

Sitten paikalla olo ja meni vasta kaksoiskäskyllä maahan. Jäi kumminkin hyvin paikalleen. No, kerkesin kääntyä ja sitten sitten kuului terävä haukahdus. Makasi paikallaan reilusti yli minuutin, häntää se kyllä veivasi rullasta suoraksi, rullaksi, suoraksi. Ajattelin, että JES se pysyi paikallaan ja sitten samojedin hermot petti ja tuli luokse. Onkohan sillä huono näkö tai jotain, kun kävi ensin viereisen ohjaajan tarkistamassa ja sitten kun kutsuin, niin tuli sivulle. Paikalla olosta siis 0 p. Tuomari taisi verrata Sania vieteriin (?) ...

Odoteltiinkin sitten omaa vuoroa tovi jos toinenkin. Meinasi uskonpuute tulla kun muiden suorituksia seurasi, että mitä me oikein täällä oikein tehdään. No, sitten tuli ONNEKSI niitä hieman huonompiakin suorituksia. Vuoromme koitti sitten neljänneksi viimeisenä.

Paikalla olon paniikki oli onneksi jo tiessään, menee miten menee ja sillä selvä sitten.

Seuraaminen kytkettynä: 8,5 pistettä. Tuomari kehui seuraamispaikkaa, kuulemma juuri oikea (jes, jotain sentään onnistui). Sanoi, että häntä ei haitannut vaikka ei pitänyt koko ajan kontaktia suoraan silmiin, vaan aina vilkaisi. Täyskäännökset saisi olla napakampia.

Seuraaminen taluttimetta: 8 pistettä. Vähän jäi yhdessä kohti jätättämään, mutta korjasi kumminkin itse paikan. Yksi lisäkäsky piti antaa täyskäännöksessä, kun tuntui että koira ei tiedä mihin päin ollaan menossa.

Maahanmeno seuraamisesta: 0 pistettä. Olin jo lähestulkoon varma, että meni maahan, mutta kappas kummaa, kääntymisen jälkeen näen koiran seisomassa. Tuomari sanoi, että oli selvästi aikonut mennä maahan, mutta jäi empimään. Annoin kyllä aika selvän käskyn, mutta betoni varmaan oli aika jännä alusta.

Luoksetulo: 9,5 pistettä. Tuli hienosti hyvällä vauhdilla, perusasento oisi voinut olla vähän tiiviimpi.

Liikkeestä seisominen: 0 pistettä. Nii-iin, minun moka. Annoin jotenkin epäselvän käskyn ja koira jäi seuraamaan. Jos olisin antanut lisäkäskyn, niin oisihan se varmaan jääny. Rupesi lähinnä naurattamaan kontaktissa (!) seuraava karvatuppo...

Ja sitten extempore, Sani sanoi adios ja lähti lätkimään kehän ulkopuolelle. Luuli, kun itsekin sinne päin kävelin ja oltiin aika lailla kehänauhan vieressä, että nyt mennään ulos. Tuli kumminkin käskyllä takaisin.

Estehyppy: 0 pistettä. Lähti hyvin hyppyyn, mutta taas itse möhlin. Jotenkin odotin sitä liikkurin ´käsky´ ohjeistusta, vaikka tiesin nyt kumminkin, että pitää itse antaa seiso-käsky. Eli kerkesi kiertää melkein esteen tälle puolelle ja sitten käsky ja pysähtyi tosi nätisti. Tästä jos jostain oltaisiin voitu saada pisteitä, että olisi tullut edes tulos.

Eli ALO -  93,5 p. Nyt pidetään taukoa vähän kokeista ja treenitään varsinkin paikallaoloa ja jättöliikkeitä. Ja jonkinlaisia merkkejä voitaisiin opetella koiralle vihjeeksi, siis että mikä liike tehdään, kiitos Anna-Kaisalle tästä vinkistä.

Jäi ihan hyvä fiilis kumminkin, odotin paljon pahempaa tästä kokeesta ;) Ja nyt on kisattu, eli saatu kumminkin vähän kokemusta ja on pohjaa lähteä sitten uudestaan (hieman hiotumman koiran kanssa).