Eilen lenkille lähdössä sattui patukka lenkille mukaan ja lähikentälle treenaamaan vaan. Lyhyt paikalla olo, seuraamista ja luoksetulo. Kaikki sopivalla vireellä, liikkeitten välissä vetoleikkiä patukalla. Häiriöinä pari lenkkeilijää, innokas westie ja sakemanninarttu. Westietä oli ihan pakko käydä kurkkaamassa, Sanin ilme mä-vaan-ihan-vähän-kävin-kattomassa, jatketaanko-liikettä-jooko?

Päivemmällä käytiin pitkästä aikaa kokeilemassa Sanin rodunomaisinta harrastusta eli koirahiihtoa. Oli tosi innokkaana ja kuten arvata saattaa meidän vetovyö paksahti poikki vajaan kilometrin kohdalla (ei ollutkaan kun neljäs vyö tälle talvelle). Ja samojedi syöksyy häntä suorana kaukaisuudessa, kun omistaja jää keräilemään nahkavyötä... Vastaan vielä belkkari tervu ja ei mitään vaikutusta, meno jatkuu. Jossain kolmen sadan metrin päässä sain Sanin sitten kiinni, hirveällä karjunnalla, joka saattoi muistuttaa maahan-käskyä ;)

Tänään lähti omistaja laskettelemaan Vuokattiin ja mitäs siellä näkyikään, kaksi ihanaa uros-samojedia. Rynnäköllä juttelemaan ja sain samalla tietää, että toinen koirista oli Kajaanista (olisiko Tuulan kasvatteja?).

Päivällä taasen vetolenkki, vastaan tuli kaksi sakemannia (irti) ja ihana soopeli collieuros, hyvä ettei Sanin kanssa päälle  hiihdetty.

Ja eilen myös noudon alkeita. Pitää suussa kapulaa alle 7 sekuntia ja koko ajan  huitoo päällä, että etkö jo ottaisi että voisin saada namin. Antoi kaksi kertaa maasta kapulan käteen kun käsi n. 25 cm lattiasta irti. Kehitystä tapahtunut siitä, kun koira  juoksi olohuoneeseen, kun näki noutokapulan :)